Prasmju konkursos “Restorānu serviss” un “Ēdienu gatavošana” noskaidroti tie dalībnieki, kuri jau maijā cīnīsies par godalgām nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2019.
“Ēdienu gatavošanā” sacentās jaunie pavāri no 18 profesionālās izglītības iestādēm, bet iespēju piedalīties finālā ieguva tikai 6. Labāko rezultātu uzrādīja Baiba Brasle no Ventspils tehnikuma.
Nr.p.k. |
Izglītības iestāde |
Vārds, uzvārds |
Ventspils tehnikums |
Baiba Brasle |
|
Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola |
Madara Jauģiete |
|
Restorānu servisa skola |
Karīna Anete Sirmā |
|
Smiltenes tehnikums |
Ieva Vizule |
|
Ogres tehnikums |
Kristīne Krastiņa |
|
Valmieras tehnikums |
Roberts Lezdiņš |
Savukārt prasmju konkursā “Restorānu serviss” 10 skolu konkurencē augstāko punktu skaitu ieguva Marta Kušķe no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, kura kopā ar vēl 5 topošajiem viesmīļiem sacentīsies SkillsLatvia 2019 finālā.
Nr.p.k. |
Izglītības iestāde |
Vārds, uzvārds |
Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums |
Marta Kušķe |
|
Ventspils tehnikums |
Emīls Vēbergs |
|
Liepājas Valsts tehnikums |
Marija Luīze Pelnēna |
|
Valmieras tehnikums |
Linda Kārkliņa |
|
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums |
Rebeka Pētersone |
|
Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola |
Žanis Sproģis |
Abi prasmju konkursu pusfināli Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā norisinājās 2 dienas.
Uzdevumus vērtēja nozaru eksperti Māris Jansons, Edgars Balodis, Līga Bušmane, Inese Vīcupa, Pēteris Repečko un Mārtiņš Kukojs. Patīkamu pārsteigumu žūrijai sagādāja topošo pavāru gatavotie deserti, kas izcēlās gan ar izskatu, gan daudzveidību un garšu. Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma individuālas profesionāļu uzslavas un ieteikumus, kā uzlabot un pilnveidot savu sniegumu.
Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.