Šodien konkursanti pirmo reizi ieraudzīja savu darba vietu un milzīgo halli, kurā darbosies visu 35 dalībvalstu pārstāvji. Piecu līdz astoņu stundu laikā viņiem bija iespēja izmēģināt iekārtas, tehniku, darba rīkus, krāsas utt., lai pirmajā konkursa dienā varētu veiksmīgi uzsākt darbu.
Kristiāna Šteinfelde, kas startēs pavāra profesijā, dalās pieredzē ar šīs dienas paveikto: “Sagatavošanās dienas pirmo pusi veltījām dokumentu sakārtošanai un pārrunājām veselības, drošības un sanitāros jautājumus. Pēc tam kopā ar ekspertu izskatījām testa projektu jeb konkursa darba uzdevumus. Dienas otro pusi veltījām, lai sakārtotu darba vietas, kā arī uzzinājām “nezināmos produktus”, kuri būs jāizmanto ēdiena pagatavošanā, un sastādījām ēdienkarti. Trīs dienu laikā būs jāpaspēj sagatavot ļoti daudz un dažādu ēdienu. Pirmajā konkursa dienā uztaisīšu sagataves desertam, pēc tam sagatavi pīles ruletei (tā tiks apvilkta ar pīles ādu un vidū pildīta ar pīles gaļu, - tā būs jāpasniedz trešajā dienā), kā arī pasniegsim zivs pamatēdienu. Otrajā konkursa dienā būs jāuztaisa gaļas pamatēdiens, uzkoda no nezināmā produkta un pasniegsim desertu, kas tika izveidots pirmajā dienā. Trešajā konkursa dienā jāuztaisa cepumi un kanapē.”
Andris Krūmiņš, eksperts elektriķa profesijā stāsta par piedzīvoto šodien: “Iepazināmies ar citu valstu pārstāvjiem un ieraudzījām darba vietas. Svarīgi, ka uz sienas bija iespēja uzvilkt centra līnijas, no kurām tālāk varēs veikt montāžu. Bija iespēja apskatīt materiālus, kurus varēs izmantot darba uzdevumā un tos salīdzināt arī ar iepriekš doto infrastruktūras sarakstu. Izrunājām arī organizatoriskos jautājumu - gan par drošību, gan par vērtēšanu. Otrajā dienas pusē bija iespēja montēt pieslēgumu dzinējam un pārbaudīt atļautos un aizliegtos instrumentus.”
Vairāk bildes no EuroSkills 2016 konkursantu darbavietām skatīt VIAA Flickr kontā.