Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) februāra beigās organizē jauno profesionāļu meistarības konkursa reģionālos pusfinālus profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri apgūst pavāra un viesmīļa profesijas. Tajos noskaidros labākos profesionāļus, kuri aprīlī startēs nacionālajā profesionālās meistarības konkursā Rīgā.
Piektdien, 24. februārī, sadarbībā ar Liepājas Valsts tehnikumu notiks reģionālais pusfināls Kurzemes reģiona un Rīgas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Reģionālais konkurss notiks Liepājas Valsts tehnikumā, Ventspils ielā 51.
Otrs reģionālais pusfināls notiks otrdien, 28. februārī, un tajā sacentīsies Vidzemes un Latgales reģiona profesionālo skolu audzēkņi. Konkurss norisināsies Valmieras tehnikumā, Vadu ielā 3.
Abos pusfinālos meistarībā mērosies 23 topošie pavāri un 13 viesmīļi, lai cīnītos par iespēju piedalīties nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa finālā. Tas notiks Rīgā no 20. līdz 22. aprīlim un pulcinās jaunos profesionāļus, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši vislabākos rezultātus.
Konkursantiem, kas startēs pavāra nominācijā, veicamie uzdevumi ietvers, piemēram, pārtikas produktu kvalitātes novērtēšanu, to pirmapstrādes veikšanu, ēdienu gatavošanu un noformēšanu. Viesmīļiem tikmēr būs jādemonstrē galda klāšanas, viesu sagaidīšanas, aperitīva pagatavošanas un ēdienu pasniegšanas prasmes.
Nacionālo profesionālās meistarības pusfināla konkursu VIAA rīko, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.
Konkurss tiek organizēts darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.