Konkursa pirmajā dienā, kā stāsta Aigars, bija trīs dažādos veidos jāpagatavo teļš. Šim uzdevumam bija jāizmanto obligātie produkti, kuriem katrs konkursants drīkstēja pievienot klāt vēl savus.
Aigaram bija jāsagatavo:
- teļa fileja,
- teļa apakšstilbs ar kaulu,
- teļa dziedzeri.
Bijis arī obligāts nosacījums - jāizmanto polenta (kukurūzas manna).
Otrs uzdevums tajā pašā dienā paredzēja trīs produktu pagatavošanu tā, lai viens no tiem būtu auksts, otrs karsts, bet trešais ar riekstiem. Šajā uzdevumā bija vēl 2 obligātās sastāvdaļas: ķirbis un plūmes.
Konkursa otrajā dienā gaidīja melnā kastē... Izrādījās, ka jāgatavo paella pēc klasiskas receptes, taču tajā pašā laikā tā jāmodernizē tā, lai nezaudētu klasisko. Aigars atzina, ka līdz šim tikai vienu reizi Latvijā gatavojis šādu ēdienu, līdz ar to tas bija liels izaicinājums.
Otrs uzdevums pēc melnās kastes bija trīs veidu saldo pirkstiņuzkodu pagatavošana. Obligāti bijis jāizmanto bumbieris, kanēlis un šokolādes muss.
Veiksmi Aigaram arī turpmākajos pārbaudījumos!
Pasaules lielākais jauno profesionāļu meistarības konkurss WorldSkills 2013 notiek no 2. līdz 7. jūlijam Leipcigā, Vācijā. Konkursa rezultāti tiks paziņoti, un uzvarētāji apbalvoti svētdien, 7.jūlijā.
Vairāk par Latvijas komandas dalību konkursā var uzzināt VIAA mājaslapas www.viaa.gov.lv sadaļā „WorldSkills”. Foto no sacensībām VIAA Flickr galerijā.