No 19. līdz 20. oktobrim Liepājas Valsts tehnikumā jaunieši sacentīsies nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā “Konditors”. Konkursā piedalīsies seši ēdināšanas pakalpojumu speciālisti no Jelgavas Amatu vidusskolas, Liepājas Valsts tehnikuma, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Smiltenes tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Ogres tehnikuma.
Konkursa darba uzdevums sastāv no 5 moduļiem. Pirmajā konkursa dienā konkursantam jāpagatavo un jāprezentē:
- augļu mini kūciņas;
- bezlaktozes un bezglutēna mini saldais ēdiens;
- sāļie eklēri ar pildījumu;
- brioše maizes kukuļi.
Otrajā dienā:
- restorāna deserts ar vismaz viena veida mīklas izstrādājumu, vismaz viena veida krēmu un divu veidu mērcēm;
- svētku torte.